Restaurantpas

 

Vzw Hello TPN team wil graag het sociale leven van de lotgenoten vergemakkelijken. Ik denk dat we het allemaal wel erg fijn vinden om te kunnen afspreken met familie en vrienden. Vaak vinden deze ontmoetingen plaats in een restaurant of brasserie. Dit kan soms aanleiding geven tot ongemakkelijke situaties omdat heel wat patiënten die artificieel gevoed worden slechts in beperkte mate kunnen eten of een aangepast dieet moeten volgen. Daar willen wij verandering in brengen en ervoor zorgen dat iedereen kan mee genieten van een gezellig samenzijn. Want op restaurant gaan heeft niet alleen betrekking op het eten maar ook op het sociaal contact.

Wat is de restaurantpas?

Met de restaurantpas willen we de drempel verlagen om samen met je vrienden en familie toch te kunnen deelnemen aan een etentje. De bedoeling van de restaurantpas is dat je de restauranthouder kan informeren dat je artificieel gevoed wordt en dat je omwille van medische redenen niet in staat bent om te eten, slechts kleine porties kan eten of een strikt dieet moet volgen.

We hopen hiermee de drempel te verlagen en ervoor te zorgen dat er verder niet al teveel vragen worden gesteld en dat de restauranthouder het nodige begrip zal tonen.

Bij de lancering van de restaurantpas zullen we ook Horeca Vlaanderen inlichten over het bestaan van deze restaurantpas.

 

Hoe kan ik deze pas aanvragen?

Om een pasje aan te vragen moet je een aanvraagformulier laten invullen door je behandelend arts. Deze kan bevestigen dat je in aanmerking komt voor deze restaurantpas. Het formulier kan je downloaden bovenaan op deze pagina.

Indien u dit formulier niet zelf kan uitprinten kan u een papieren versie aanvragen via:

Gelieve steeds uw naam en adres te vermelden

 

Nadat je beschikt over een ingevuld formulier kan je het restaurantpasje aanvragen door de volgende gegevens per post te bezorgen:

  • naam
  • rijksregisternummer
  • recente pasfoto
  • adres
  • het ingevulde formulier van je behandelende arts
  • e-mail adres

Met deze gegevens gaan we aan de slag en wordt er een persoonlijk pasje aangemaakt dat je makkelijk zal kunnen opbergen in je portefeuille.

Ons adres: Vzw Hello TPN, Kerklaan, 29, 3590 Diepenbeek

 

Wat moet ik betalen?

Omdat we een kleine vzw zijn, functioneren wij volledig op basis van het lidgeld dat leden betalen en de giften die we krijgen. Momenteel zijn we niet in staat om dit pasje gratis aan te bieden. We vragen een kleine vergoeding van 5 Euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor het materiaal van het pasje alsook de verzending naar je huisadres. Dit bedrag kan je storten op onze rekening (IBAN: BE83  7370 5058  2715 ) met de vermelding van je naam + restaurantpas.

 

Vragen

Indien je nog vragen hebt over het restaurantpasje kan je ons steeds een mailtje sturen. We helpen je graag verder. (info@vzwhellotpn.be)