Nadine

Ik ben Nadine, ben 56 jaar en woon  met mijn man in Diepenbeek. Ik ben leerkracht lager onderwijs en in mijn vrije tijd lees ik graag.

Sinds 2014 had ik bijna dagelijks last van buikpijn en vermagerde ik zienderogen. Na een zoektocht van 2 jaar kreeg ik in 2016 de diagnose CIPO. Na enkele ziekenhuisopnames met tijdelijk TPN werd  ik in juni 2018 permanent afhankelijk van TPN. Het is voor mij een leven met ups en downs.  Op dat moment kende ik niemand die ook in deze situatie zat. Ondanks  de lieve zorgen en begrip van mijn man, familie en vrienden had ik toch de behoefte om er met TPN-collega’s over te praten, van gedachten te wisselen,….

Na heel wat speurwerk naar lotgenoten op internet, waar ik trouwens niets vond, besloot ik zelf met een vereniging te starten voor lotgenoten. Team darmfalen van UZ Leuven hielp mij met het verdelen van oproepbriefjes.

Hieruit is in november 2019 de ‘vzw Hello TPN’ ontstaan. Op 7 maart 2020 net voor de ingang van de coronamaatregelen, hadden we onze eerste ontmoetingsdag. Maar ook op facebook hebben we al een heel aantal lotgenoten kunnen ontmoeten. Het doet goed te horen hoe iedereen ermee omgaat.  Ik voel onmiddellijk een verbondenheid met de lotgenoten en het helpt mij ook om met mijn positieve en negatieve gevoelens ivm TPN om te gaan.

Daarom hartelijk dank aan iedereen die op één of andere manier al reageerde. Ik hoop dat we na de coronatijd opnieuw kunnen afspreken.


«   »